Община Приморско ще кандидатства с проект за реконструкция на водопроводната мрежа в Приморско и Китен за 20 млн. лева, като ще участва с финансиране в размер на 2,5 млн. лева. За целта Общинският съвет даде съгласие да бъде изтеглен кредит, който да бъде покрит в рамките на 36 месеца. Решението беше взето единодушно от присъстващите 11 общински съветници на последната сесия на местния парламент.

С тези гласове бяха приети всички предложения, направени от кмета Димитър Германов. Нито по едно от тях нямаше дори опит за дебат от страна на опозицията в лицето на групата на бившия кмет Димитър Димитров, който през последните месеци е изключително мълчалив.

При пълно разбирателство и единодушие в залата, сесията приключи за 25 минути, с което Общинският съвет в Приморско превръща в традиция експресното провеждане на сесии. За това време в стола на председател на местния парламент седна учителят Пеньо Пеев, който е общински съветник от ГЕРБ и председател на комисията по образование, култура, спорт и младежки дейности. Той пое ръковоството на заседанието, тъй като титулярът Златина Тюлиева и нейният заместник Борислав Киров, също от ГЕРБ, отсъстваха.

Местният парламент реши още годишният данък за таксиметров превоз на територията на Приморско, какъвто приемат всички общини, да е в размер на 600 лева.

Общинските съветници гласуваха още дофинансирането на училищата и детските градини в населените места. Те приеха и продажбата на имоти в с.о. „Узунджата“, както и в селата Веселие и Ясна Поляна.