Див екшън от ревност разигра отхвърлен Ромео в центъра на Бургас, докато слизал от автобус 25 на спирката на бул. „Христо Ботев“. Кандидат-любовникът и жената - обект на неговите сексуални желания, били колеги в завод „Победа“, когато той я харесал и започнал трескаво да я преследва в продължиние на години. Тормозил я постоянно с звънене по телефона, пукал гумите на автомобила й.

Чашата на гнева му заради отхвърлените чувства, преляла в понеделник. Гумите на атомобила на жената за пореден път били спукани, поради което тя трябвало да отиде с автобус на работа, заедно със своя приятел.

В същия автобус, от следващата спирка се качил и бесният Ромео. Тримата слезли на спирката на ул. „Христо Ботев” в близост до кръстовището с ул. „Сан Стефано”. Гневният мъж отишъл до изгората си и изкрещял: „Долна ку*во, мастийо защо си смени номера на телефона?”. В ръката си държал гумен маркуч, увит във вестник. За да се предпази, жената извадила от чантата си спрей и се опитала да се защити като пръснала в посока на нападателя, но не успяла да го уцели. В отговор на това той я ударил с маркуча по тялото и лицето. Приятелят на жената се намесил, за да я предпази, но също отнесъл удари. Наложило се да се намесят 3-4 души, за да разтърват биещите се, включително и шофьора на автобус №25, който слязъл от рейса, за да помогне. Агресивният Ромео е задържан за 10 денонощия в структурно звено на МВР.