След проведен конкурс по-рано тази година, Общински съвет – Поморие прие девиз на града да бъде слоганът: „Поморие – Античен, романтичен, вечен!”. За да се оформи една цялостна композиция между девиза и елементите на съществуващия в момента герб на Общината, кметът Иван Алексиев обявява конкурс за изработване на оригинален проект за лого на град Поморие.

Идеята е да се създаде графичен знак, който визуално да представя града в различни рекламни, туристически и други инициативи. В този смисъл е редно да се обърне особено внимание на взаимовръзките между различните символи/образи и кореспонденцията им с девиза на Поморие. Логото трябва да носи ясно и уникално послание, а препратките към контекста ще бъдат част от критериите за оценка на предложението.

Конкурсът е насочен както към студенти, ученици, рекламни агенции и дизайн студиа, така и към независими графични дизайнери и към всички творци, желаещи да предложат графичен дизайн за герб на град Поморие.

Срокът за представяне на проекти е 31.10.2016 г., а наградата на конкурса е 1 000.00 лева и ще бъде връчена на участника, чийто проект е класиран на първо място.