Състезатели от приморския клуб „Корал“ окупираха челните позиции на Републиканското първенство по кайт сърф „Приморско есен 2016“. Надпреварата се проведе на плажа на ММЦ – Приморско, а в нея се включиха над 25 състезатели.

Два дни търсачите на силен вятър и големи вълни демонстрираха своите умения на престижната надпревара в морския град. Те си съперничеха в дисциплините Course racing и Hang time.

Приморският клуб „Корал“ и тази година показа класа, като завоюва челните позиции и в двете дисциплини. Първото място с стил Hang time зае Ивайло Русев от Сърф клуб „Корал”, следван от Славей Киряков от същия клуб, а на трета позиция остана съотборникът им Йордан Матеев. В дисциплината Course racing отново първото място бе спечелено от кайтсърфиста от приморския клуб „Корал“ – Славей Киряков. На второ място се класира Кристиян Манев от клуб „Циклон“, а трето място зае Йордан Матеев от „Корал“.

Първенците в състезанието бяха наградени с купи и медали от Пеньо Пеев- общински съветник и един от спортните деятели на Приморско.