По традиция финалът на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” бе поставен с премиера на оперета. Тази година овациите обра „Една нощ във Венеция” под режисурата на тенора Марио Николов.

Малко преди началото на представлението, което изпълни Летния театър, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева връчи наградата на името на големия диригент Емил Чакъров. Неин шести поред носител е флейтистът проф. Георги Спасов, който навремето е бил на една сцена със самия Чакъров.

Специална награда от Община Бургас за принос в организацията на най-големия летен фестивал за класическа музика в страната получи директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев. Отличени бяха и всички, които помогнаха за успешното провеждане на музикалните празници – диригентът Иван Кожухаров, балетмайсторът проф. Хикмет Мехмедов, режисьорът Дарина Главанакова – Бакърджиева, концертмайсторът Йордан Ковачев и диригентът на хора Невена Михайлова.

Благодарение на тяхната и работата на колегите им, в продължение на почти два месеца бургазлии и гостите на града можеха да се насладят на най-доброто от света на балета, операта, оперетата и мюзикъла.