Само на 200 метра от изхода на Лозенец тази опасна отсечка се използваше за най-пряка връзка между ваканционното селище с главния път. На седемкилометровото шосе има над 10 отбивки-убийци, съобщи strandjanews.com.

. Тези отбивки през гората са много, а доколко опасни са те доказателство са няколкото паметни плочи на загинали при пътни инциденти. Избралите да минат за по- кратко през тях рискуват да бъдат отнесени от движещите се по главния път автомобили. Нерядко оттам излизат изненадващо микробуси и камиони, чиято маневра за включване в движението си е истински риск за останалите.
Преди две години по подобен начин бе затворена със стоманена мантинела още една такава отбивка- тази към бившия къмпинг “ Оазис“.
“Всички други прегради освен мантинелите се оказват безполезни. Нито купчините пръст, нито каквито и да е инертни материали могат да спрат нарушителите. Пътят Царево-Приморско е част от републиканската пътна мрежа и затварянето на подобни незаконни пътеки с изход на главното шосе се решава заедно с Агенция „Пътна инфраструктура“.
Остава сериозен проблемът обаче с нерегламентираното кръстовище за т.н. животновъдна и промишлена зона на Лозенец. Там задължително трябва да бъде изградена допълнителна лента с маркировка и завиването наляво с навлизане в насрещната лента да бъде преустановено.