Седем къщи, представляващи общински жилища, рухнаха в сърцето на ромската махала в Айтос. Десетки години те били обитавани от многолюдни ромски фамилии, които са ги превърнали буквално в коптори. Състоянието на сградите е повече от плачевно, ремонт не са виждали, а наемателите им са натрупали хиляди левове дългове. Това е причината кметът на Община Айтос Васил Едрев да издаде заповед, с която къщите на ул. „Гоце Делчев“ в квартал „Странджа“ да бъдат съборени. Фадроми сринаха сградите, след като обитателите им доброволни се изнесоха заедно с мизерната си покъщнина.

Къщите са строени през далечната 1950 година, като са били предназначени за социалнослаби семейства срещу символичен наем от 20 лева. В тях са се настанили роми, които само трупали дългове, а сградите са се превърнали в руини на фона на съседните къщи, които жители на квартала са издигнали след гурбет в чужбина.

Един от жителите на общинските постройки е Веселин, чиято история е показателна. Той се нанесъл там през 1981 година и намеренията на семейството им били да останат временно. Този период обаче продължил цели 35 години, като самият Веселин там отгледал и децата, и внуците си.

Същевременно къщите рухвали, ставали опасни и за минувачите по улицата. Какво ще бъде построено на тяхно място – ще решава Общинският съвет.