Мащабна спасителна акция е организирана по издирването на пазача Недялко Георгиев, който изчезна в гората край сунгурларското село Дъбовица. Местни жители, полицаи с кучета, преровили района, но не открили нито следа от мъжа (виж тук). По време на издирването две жени, които са се включили в групата от доброволци, са се загубили в гората, което допълнително наелектрезирало напрежението. „Часове наред ги търсихме, вече са си у дома, просто беше ужасно. Поне жените вече са на сигурно място, но от Недялко следа няма. Претърсихме огромен район, но не намерихме дори част от негова дреха. За мен изчезването му е абсолютна мистерия, защото Недялко познава на пръсти района. Работел е там с комбайн, грижил се е за животни и местността му е ясна до най-малка подробност“, каза кметът на село Славянци Цоню Минчев пред БургасИнфо. Кметът лично е участвал в акцията по издирване и се надява, че случаят ще има щастлива развръзка.

Местни жители разказаха, че Недялко от години работел за бизнесмена Младен Петров, с който се разбирали перфектно. Земеделският производител го взел на работа, за да му осигури елементарни доходи, с които да прехранва семейството си. Недялко живеел на палатка в района на Дъбовица, през два дни работодателят му пращал запаси с храна и други санитарни принадлежности. Когато обаче му занесъл продукти за празниците между Великден и Гергьовден, палатката била празна. Нямало и следа от Недялко. Не се е прибирал и в дома си в Славянци.

Местни жители продължават издирването му, обикалят и близките кравеферми и изоставени постройки, за да намерят някава следа от пазача, но за момента – безуспешно.



Припомняме, че ОДМВР – Бургас обяви за издирване 64-годишния НЕДЯЛКО ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ. Описание: мъж на видима възраст 60-65 години, ръст около 161-170 см., слабо телосложение, триъгълно лице, кафяви очи, облечен със сиво платнено яке, жълта блуза, панталон от брезентов плат зелен на цвят на коленете с три лъскави ленти, обут с бели кецове.

ОДМВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на лицето да съобщят незабавно на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР!