Лаборатория „ЛИНА” е известна с високотехнологичните си аналитични методи. Нейната апаратура е една от най-модерните в Европа и поради тази причина е сред най-сигурните места както за извършване на стандартни изследвания, така и на високоспециализирани анализи.

„В Деня на отворените врати в централата ни в Central park посетителите се убедиха, че оборудването ни е последно поколение, а нашите лекари са опитни професионалисти. Можете да се чувствате спокойни, че Вашите изследвания ще бъдат извършени с внимание и прецизност”, споделят от „ЛИНА”.

От лабораторията обявяват нова кампания с високоспециализирани анализи на намалени цени. Тя важи през юли и август във всеки от самостоятелните ѝ филиали в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За изследванията не е необходимо предварително записване на час или направление от лекар. Таксата манипулация и транспортна среда е 2 лв.

Имунологична диагностика

Зонулин (чревна пропускливост) и калпротектин – количествен на намалена цена от 156.00 лв. на 108.00 лв.

Зонулинът е белтък, който поддържа и регулира стабилността на чревната бариера и служи като лабораторен маркер за оценка на чревната пропускливост. Макромолекулите, навлизащи в кръвния поток през чревната стена поради повишена пропускливост, могат да предизвикат имунен отговор на организма, причинявайки възпаление. Много автоимунни заболявания, включително цьолиакия, захарен диабет тип I, множествена склероза, ревматоиден артрит, селективен Ig A дефицит, автоимунен тиреоидит, автоимунни чернодробни заболявания, както и дисбаланс на чревната флора могат да доведат до повишение на нивата на зонулин. Повишената чревна пропускливост може да се прояви освен с чревни симптоми, също и с кожни прояви /екзема или псориазис /, психични заболявания, аутизъм, депресия и др.

Калпротектинът е белтък произвеждан в левкоцитите, като нивата му в изпражненията са пропорционални на броя на левкоцитите, които навлизат в червата. Измерването на неговите концентрации е удобен, неинвазивен начин за диагностициране на възпалително заболяване на червата и разграничаването му от синдрома на раздразнените черва, при който няма възпаление на стомашно-чревната лигавица.

Молекулярна диагностика

Фемофлор скрийн DNA на намалена цена от 108.00 лв. на 98.00 лв.

Фемофлор скрийн е PCR базиран генетичен тест, чрез който едновременно се изследват микробите, нормално съществуващи в женската полова система, най-чести причинители на бактериална вагиноза (Gardnerella vaginalis и др. ), гъбички и сексуално предавани инфекции - хламидия, микоплазма, гонорея, трихомони, херпесни вируси и др. Тестът е препоръчителен, когато жената има симптоми или лабораторни данни за генитално възпаление, при планиране на бременност, след продължителен прием на антибиотици, хормони и др. С условията и изискванията за извършване на изследването можете да се запознаете тук: https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/femoflor-screen.html

Андрофлор скрийн DNA на намалена цена от 108.00 лв. на 98.00 лв.

Андрофлор скрийн е PCR базиран генетичен тест, чрез който едновременно се изследват причинителите на урогенитални инфекции, условно патогенните микроорганизми и бактериите, нормално съществуващи в мъжката полова система. Тестът определя общия брой микроорганизми в проби от мъжка полова система и дава количествения анализ на уреаплазма, микоплазма, гъбички, чревни бактерии и ентерококи. Тестът включва най-честите сексуално предавани инфекции - хламидия, микоплазма, гонорея, трихомони. Изследването е препоръчително при симптоми на урогенитални инфекции и за установяване на причините за стерилитет. С условията и изискванията за извършването му можете да се запознаете тук: https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/androflor-screen.html

Масспектрометрия ( ICP-MS Thermo Fisher Scientific )

Микроелементи – разширен профил: мед, цинк, селен, ванадий, йод, манган, кобалт, никел, молибден, паладий, сребро на намалена цена от 576.00 лв. на 288.00 лв.

Изключително полезен пакет, който обединява голям брой микроелементи. Той е подходящ както при често срещани проблеми с косата, кожата и ноктите, така и при хронични заболявания на щитовидната жлеза, а също и за проследяване на нивата на някои микроелементи при прием на хранителни добавки. Анализите са препоръчителни и за работещи в стоманодобивната, нефтопреработващата, химическата, текстилната промишленост, стъклопроизводството и др. с цел установяване на евентуално токсично натрупване на тежки метали в организма в резултат на производствения процес.

Желателно е да не се пуши преди пробовземането, а приемът на хранителни добавки, които съдържат част от тези микроелементи, да бъде преустановен няколко дни по-рано.

Микроелементи – съкратен профил: мед, цинк, селен на намалена цена от 84.00 лв. на 71.00 лв.

Този пакет е подходящ, когато се съмняваме, че проблемът с косата, кожата и щитовидната жлеза може да е породен от твърде ниските или твърде високи нива на тези елементи. Отново е препоръчително преди изследването да не са приемани под формата на хранителни добавки.

Кампанията на намалени цени продължава до края на месец август 2023 г.