10 екипа, състоящи се 43 доброволци - майки, деца, младежи, двойки, баби се обединениха с надежда, доброта и усмивка в кампанията „Време с усмивки за самотни възрастни хора потеглиха към различни локации“, която се превърна в традиция преди Коледа. Нейната цел е да стопли сърцата на самотни възрастни хора в община Малко Търново. Така от Бургас, заредени с пакети хранителни продукти и много настроение, тръгнаха доброволците към Бяла Вода, Граматиково, Малко Търново, Стоилово, Бръшлян, Звездец, Заберново, Близнак. Те посетиха над 125 адреса. „Както всяка година - плакахме, общувахме, смяхме се, пяхме..

Благодаря! Те преживяват тихо старините си.. Оставени сами на себе си, с болки, тъга, угасват в един свят, в който за тях вече не се говори. Отрудени, тъжни, болни и несоциализрани... Какво им трябва? Лъч надежда, усмивка, топъл разговор...

Ние искаме всеки ден да ги виждаме с усмивки по лицата, като се върнем те отново да са там, защото повечето от тях, които посещавахме в предните кампании вече не са сред нас!“, каза емоционално един от инициаторите на кампанията Михаела Бошева.