Бурни скандали избухват днес в складове за строителни материали в Поморие, съобщиха местни жители. Хората масово се втурнаха да купуват керемиди, лепила, капаци, найлони и всичко необходимо, за да поправят щетите, нанесени от урагана. Стига се до жестоки словесни сблъсъци за стоки, които до момента не са били толкова търсени. Местни жители, които са потърпевши от стихията, бързат да поправят пораженията, преди да завали нов дъжд. Припомняме, че морският град бе един от най-засегнатите от бурята в събота.

„Такова чудо досега не е било. Хората се карат за елементарни неща, на касите е нещо страшно. Защо хората забравят за човещина? Всички имаме нужда от ремонт в момента и материали трябва да има за всички, не е нужно да се стига до грубости“, коментираха клиенти.

Същевременно стана ясно, че работници за поправяне на покриви например, рязко са вдигнали цените. „Ако преди един кв. метър струваше 70 лева с изграждане на дървена конструкция, сега за 5 кв. метра искат 300 лева, макар че конструкцията съществува и е здрава.“, констатираха поморийци, пострадали от бурята.