ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Сарафово посрещна своите над 280 ученици с много любов и настроение днес – на първия учебен ден. Гости на тържеството бяха кметът Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. Първият звънец удари директорът Калина Велева.

„Първият учебен ден е един голям празник на просветата, знанието, стремежа към развитие и прогрес. Той е символ на радостта и упоритостта. Може би той е най-вълнуващ за най-малките, първокласнците. Тук, скъпи деца, ще преоткриете необятния свят на науката и знанието, ще се запознаете с много нови приятели. Като кмет, който следи по-отблизо процесите на образование в община Бургас, искам открито да заявя, че качеството на учебния процес в ОУ „Христо Ботев” е достатъчно добро. Гаранция за това дава добрият прием на децата в средношколските училища в град Бургас, което означава, че тук преподавателите си вършат работата, за което искам да Ви благодаря”, каза кметът Димитър Николов.

Той добави и още нещо във връзка с училище „Христо Ботев”.

„Тук има изключително активно родителско тяло. Благодарение на техните усилия, благодарение на усилията на директор Велева, беше подготвен прекрасен проект за нов корпус, който включва физкултурен салон с всички необходими класни стаи, за да може училището да придобие капацитет, който да отговаря за нуждите на квартала. И за това днес съм тук като кмет да заявя своята ангажираност, моята и на община Бургас. В момента тече обществената поръчка за избор на изпълнител. До 20 септември е срокът, в който строителните фирми могат да подават своите оферти. Дори да не намерим подкрепа от държавата, аз мисля, че с усилията и със средствата на община Бургас ще успеем да се справим да изградим един прекрасен нов корпус, заедно със спортна площадка, за да можем да отговорим на всички нужди на учебния процес в кв. Сарафово”, каза Николов. Той пожела на децата успех, а на родителите да подкрепят децата си, защото са прекрасни.