След внимателно анализиране на ситуацията и с цел предотвратяване на напрежение се отменя планираната за събота, 19.03.2022 г., продажба на олио на цена 3,69 лева. Това съобщиха от пресцентъра на търговската верига Kaufland, пред чиито обекти в страната преди два дни се извиха дълги опашки за олио на промоция. Припомняме, че в хипермаркета им в ж.к. „Славейков” се стигна до фатален инцидент – 77-годишен мъж почина.

„След анализ на събитията в обектите ни в цялата страна на 12 март във връзка с продажба на олио информираме за следното. Продуктът традиционно присъства в промоционалните предложения на Kaufland. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегната международна обстановка. Във времето сме доказали, че клиентите могат да разчитат на нас и затова промоцията не беше отменена. Бяха предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

Уверяваме потребителите, че ще продължим да работим за всекидневното осигуряване на стоки от първа необходимост”, пишат още от Kaufland.