Жечо Станков подкрепи кандидата за кмет на село Твърдица Людмила Любенова преди предстоящия балотаж тази неделя. Бургаският депутат от ГЕРБ-СДС посети населеното място и се срещна с дамата, чиято кандидатура бе издигната от Инициативен комитет и подкрепена от коалицията.

„Людмила е деен човек, със социални ангажименти и отношение към бъдещото развитие на селото. То продължава да привлича все повече хора, особено млади семейства, които го избират заради близостта си с Бургас. Със сигурност това се дължи и на цялостното асфалтиране и ремонт на пътя между селата Маринка и Твърдица. Рехабилитация, за която настоявахме и положихме усилия да се случи“, коментира Жечо Станков.

Той е уверен, че добрата комуникация с местната власт за бъдещите проекти в селото трябва да продължи. „Да, има належащи проблеми, които трябва да се решават, както във всяко населено място. В Бюджет 2022 на община Бургас има предвидени средства за ремонт на улици в с.Твърдица. Годината ще е особено трудна, защото при обсъжданията на националния бюджет в парламента се усети липсата на подкрепа от правителството за ключови проекти в област Бургас“.

Жечо Станков и кандидатът за кмет, подкрепен от ГЕРБ-СДС, обсъдиха възможностите за детската градина в селото и нейното използване. „Запознат съм с идеята на Людмила, както и на местната общност тази сграда да има нов живот. Подкрепям инициативата тя да бъде извадена от регистъра на МОН, за да може след това да се обнови и да се използва с друго предназначение. Село Твърдица има нужда от свой културно-социално център – и деца, и възрастни да могат да използват помещенията за занимания, за репетиции на певческия състав, за читалня и срещи на пенсионерския клуб“.

Жечо Станков и Людмила Любенова коментираха изграждането на детска и спортна площадка, канализация на селото, възможности за соларно осветление на футболното игрище и подобряване на уличната инфраструктура.