Бургаският районен съд отложи делото срещу бащата и сина, които са обвинени в нанасяне на побой на двама охранители в магазин „Кауфланд” в бургаския ж.к. „Славейков”. Случката е от 14 май 2020 г. Днес делото не тръгна, тъй като се оказа, че адвоката на единия е ангажиран с друго дело в специализирания съд. Затова съдия Анатоли Бобоков отложи заседанието за 28 февруари.

Според обвинението в деня, когато охранителите са били нападнати, обвиняемият В.С. не изпълнил изискването да си сложи маска и влязъл в магазина. Било му обяснено, че трябва да напусне, тъй като това е изискване на закона. Обвиняемият го направил, заканвайки се на охраната.

Около 30 минути след това В.С. отново посетил търговския обект, придружен от другия обвиняем И.А. Двамата били с кърпи над носа и устата, и качулки на главата. В.С. се насочил към охранителя, който първоначално не го допуснал до обекта. Ударил го с юмрук в брадата. В това време И.А. посегнал, удряйки към друг охранител. Нанесъл му удар с метален бокс в тялото. Обвиняемите нанесли още удари на пострадалите, които все пак успели да се отдалечат. Тогава В.С. разпънал метална телескопична палка и отново се заканил на пострадалите, след което обвиняемите напуснали територията на търговския обект.

Днес, по-малко от две години след случилото се, и двамата обвиняеми бяха с предпазни маски, спазвайки противоепидемичните мерки. Те не пожелаха да коментират случилото се и напуснаха залата мълчешком.

Колегата ми е в добро състояние, но смени работата си заради стреса в онзи ден. Чух от свидетел, че са го нападнали с нож, явно са изкарали, най-вероятно, бокс.", разказа днес в съдебната зала един от потърпевшите охранители – Иван Каменов.