От бургаския спортен клуб “Бей Син” по Ушу /Кунг-фу/ съобщиха, че четирима представители на клуба завоюваха медали на Европейската купа по Ушу, която през 2020 година се проведе онлайн поради обявената пандемия от COVID-19. Практикуващи Ушу от множество европейски страни изпратиха свои видеоматериали, които бяха оценени от комисия, съставена от международни съдии по Ушу.

Ето и обръщението на г-н Стефан Колев, председател на СК “Бей Син”, президент на Българската Федерация по Ушу и вицепрезидент на Европейската Федерация по Ушу (BGWUF – www.bgwuf.org).

„Скъпи приятели,

Въпреки изключителните трудности, с които се сблъскахме през 2020 година, ние показахме, че духът ни е силен и нищо не може да ни попречи да тренираме любимия си спорт и да печелим медали дори по време на такова тежко глобално предизвикателство пред съвременната цивилизация като пандемията от COVID-19.

Искам от сърце да благодаря на всички, които взеха участие в Европейската онлайн купа по Ушу през 2020 година. Поздравявам Емилиан Петров, Катя Стефанова, Вилиян Иванов и София Железнова със спечелените медали.

Желая ви здраве и нови успехи в практикуването на Ушу.”