Още 6 училища получиха оборудване за обучения по първа помощ. Така броят на учебните заведения в областта, които предават на своите възпитаници ценни умения за спасяване на човешки живот в критични ситуации, вече е 23. Средствата, с които е закупено дарението, са от благотворителния коледен бал на „Младежки глас” - „Всички сме едно семейство“, който е под патронажа на областния управител. Ежегодно партньор на инициативата е Медицинска лаборатория „ЛИНА”.

Последното дарение беше връчено официално днес от председателя на Национално Сдружение „Младежки глас“ Тодор Йосифов, председателя на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов и г-н Веселин Люцканов - главен секретар на Областна администрация-Бургас. Национално Сдружение „Младежки глас“ предоставя набраните средства на Областния съвет на БЧК-Бургас.

Днес дарение получиха следните училища: ОУ „Пейо Яворов“-Бургас; ОУ „В.Левски“-Горно Езерово; СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Бургас; ГЧЕ „В.Левски“-Бургас; Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника-Бургас и Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас.

Предоставеното дарение е на стойност 5600 лева. Комплектите включват: манекен – възрастен; манекен – бебе; оборудвана раница с консумативи по първа долекарска помощ; образователно информационно табло за училището. Целта на дарението е да се улесни процесът на обучение на учениците по първа помощ и да възпита хуманизъм в действие у поколенията, прилагайки подхода „връстници обучават връстници“. Организаторите благодарят на всички хора, вярващи в каузата и подкрепящи добрите дела.