Активният през последните дни на протести Асен Бонджев днес окончателно се превърна във водач на протестите в Бургас. Тази вечер за 5-и път беше организирано мероприятие, в подкрепа на събитията в София. Първият ден такава проява имаше пред Областна управа, организирана от общинския съветник Живко Табаков, в събота пред Общината се събраха млади хора, като основно действащо лице отново беше Бонджев, както и моторът на ОЗБГ Стефан Петров.

През последния ден главни герои бяха общественикът Петър Бодуров, който има опит с протести още от зората на демокрацията, както и бившият общински съветник Георги Дражев – също дългогодишн и опитен познавач на начина, по който се провеждат бунтарски прояви. В понеделник между Бонджев и Дражев се появи леко съперничество, а днес младият активист тотално пое нещата в свои ръце, като обяви, че в лично качество е подал уведомление в община Бургас за организацията на събитието. В него е описан точно начинът, по който ще протича мероприятието, като се предвижда то да е всеки ден в продъжение на месец.

Пред събралите се хора днес на площад „Атанас Сиреков” беше забелязан и общинският съветник Константин Бачийски, както и възловите лица на ОЗБГ Стефан Петров и Бисер Русимов. Правеше впечатление присъствието на доста млади хора. Към 18 ч. те се отправиха с плакати и национални знамена към Морската градина.