На новоизградения обход на Поморие има засилено полицйско присъствие с камери за контрол на скоростта, с проверки в рамките на 24 часа през определен период на време и с екипи, които да спират и проверяват. Целта е превенция на водачите по тази отсечка. Това заяви комисар Неделчо Рачев – началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР в Бургас.

Данните от засилените полицейски проверки по морските курорти сочат, че само за три дни – петък, събота и неделя, са установени 8 случая на управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила Водещи са Карнобат и Обзор. Има 2 случая за управление на МПС след употреба на наркотици и един отказ за извършване на проба.

От 2 седмици се правят различни разстановки на силите на „Пътна полиия“ с цел улесняване на трафика при влизане в Бургас и разпределянето му към южните и северните черноморски курорти. В неделя се вземат специални мери, за да се изведат туристите от Бургаска област. „Искаме да дадем нашия принос и да улесним гостите на Бурас и курортите в региона.“, каза комисар Рачев.