Този понеделник (12 септември) "Съдърланд глобъл сървисиз" стартира своята първа Академия за повишаване нивото на владеене на немски език, която се провежда в Бургаския свободен университет.

Преди месец, по време на празненствата по повод 2-рата годишнина на компанията, беше обявено, че "Съдърланд" ще инвестира в нови обучителни програми с цел повишаване квалификацията на кадрите в Бургас.

Досега безплатният курс, който предлагаха от компанията, беше по два часа на ден след работно време. Новата Академия има за цел да надгради този модел. Занятията ще бъдат целодневни (по 8 часа на ден) от понеделник до петък. Друг интересен факт е, че освен възможността кандидатите да подобрят познанията си по немски, те ще получават и възнаграждение за периода, в който посещават курсовете. Обучението е с продължителност три седмици.

На откриването на първата Академия директорът на бургаския офис на "Съдърланд глобъл сървисиз" Александър Милев пожела успех на всички кандидати и изрази радостта си от факта, че има толкова хора, които желаят да инвестират в себе си, които желаят да бъдат по-добри и по-конкуренти на пазара на труда.