В Изпълнителната комисия коментирахме, че целта на ГЕРБ за предстоящия вот е – не по-малко от резултата от предходните местни избори. Проведоха се срещи с всички структури от страната. Повече от 9 хиляди колеги бяха номинирани за кметове на общини и населени места, както и за общински съветници. Навсякъде се усещаше позитивизъм и увереност, че ще бъдат спечелени изборите в регионите. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който е и зам. председател на ГЕРБ, пред Нова тв по повод местните избори, които ще се проведат през октомври.

Това са сецифични избори, това е мажоритарен вот, различни са проблемите в големите населени места, в средните и в малките общини. Хората разчитат на доказани личности, с биография, които дават увереност, че ще поведат общината в съответната правилна посока.

Основна роля имат местните придзборни щабове, няма как с централен щаб да се дава насока., добави Николов в отговор на въпрос дали при организацията за вота ще се усеща отсъствието на бившия зам. председател на партията Цветан Цветанов.

На въпрос дали това, че в София се извършва ремонт на ремонта няма да се отрази на изборния резултат за кмет на столицата, Николов каза, че в големите градове е нормално при толкова много значими проекти да се получават слабости в детайлите по изпълнението. „Това важи не само за София, но и за всички големи градове. Следващото управление, както и в Бургас, ще наблегне върху контрола как се извъшват и как се поддържат. Много е важно инфраструктурата да бъде поддържана във вида, в който сме я заварили и както е изградена, за да носи не само удволетворение на хората и удобство при ползването й, но да не дразни гражданите. Всяка промяна в инфраструктурата на града иска нови градски елементи, елементи на градското обзавеждане, които са скъпи, които понякога се доставят от чужбина. Преди беше много лесно да се вземе една кофа с боя и четка и да се пребоядиса една детска площадка. Вече не е така, има многократно повече условия. Изискват се различни материи, настилки, трябва да се закупуват части, да се подменят старите, само с боя не става. Необходим е ежедневен контрол. Там трябва да се засили акцентът в самите администрации“, каза Николов..

Той подчерта, че за ГЕРБ не съществува хипотеза кандидатът на партията да бъде втори в София. „И план Б е спечелване на изборите в София и продължаване на нейното развитие“, каза той. На въпрос как ще се казва през ноември кметът на Бургас, той отговори: Димитър Николов.