Приморско вече може да се гордее с европейски шампион по карате киокушин. Успехът за морския град донесе Сияна Стратиева, която завоюва бронзов медал от престижната надпревара в Дания. В състезанието в Роскилде участие взеха 340 каратисти от 29 страни.

Младата надежда на СК „Аригато“ – Приморско и национална състезателка Сияна Стратиева записа един от най-големите успехи в кариерата си до момента. Постижението и е сред най-големите и за морския град. Тя успя да се пребори с част от претендентките в категория до 50 кг., но малко късмет и незачитане на точки от страна на съдииите и попречиха да се изкачи на по-горна позиция. Въпреки некоректното оценяване каратистката успя да достигне до финалните срещи и да завоюва третото място.

На официална церемония Стратиева бе наградена с купа и медал.

Дали случайно или предначертано успехът на Сияна дойде точно на петата годишнина от създаването на Спортен клуб „Аригато“ – Приморско. Тя е една от най – опитните и доказали се състезателки на клуба. Носителка е на редици купи, медали и грамоти от Национални и Международни състезания. Тя бе и една от участничките, избрана да представя България на „SWISS OPEN JUNIOR 2016“ в Швейцария. Тогава отново спечели бронзов медал.

Треньори на Сияна Стратиева са световният вицешампион за студенти и двукратен медалист от европейско първенство Лъчезар Димитров и сенсей Христо Терзиев.