Три партии са се регистрирали за участие в частичните избори за кмет в курортното селище Лозенец, община Царево, но се очертава в битката да се включат само двама кандидати. Регистрирани като партии са ГЕРБ, БСП и Движение „Гергьовден“. До момента е ясен само кандидатът на левицата, въпреки че първоначално изглеждаше най-предвидимо лицето на ГЕРБ, като се очаква партията да заложи на сегашния временен кмет Женя Гандиева. Левицата пуска в битката също дама – Петранка Кирова, местен жител, член на партията, работи в търговски обект.

От ГЕРБ все още не съобщават официално кой ще бъде кандидатът им. Местната структура ще вземе решението си в последните дни преди регистрацията. „На този етап кандидатът е неизвестен“, казаха от общинската организация на ГЕРБ.

В морската община Царево, на чиято територия се намира Лозенец, с интерес очакват дали Мария Василева, която в средата на своя втори мандат, подаде оставка, ще се включи в предизборната надпревара.

От третата регистрирана партия Движение „Гергьовден“ изключиха възможността тя да бъде техен кандидат. „Може би няма да участваме със свое лице“, коментираха от партията.

От Общинската избирателна комисия в Царево съобщиха пред БургасИНФО, че крайният срок за регистрация на кандидатите е 4-ти април.

Припомняме, че до частичните избори се стигна, след като в началото на февруари Мария Василева се оттегли от поста. Тя обяви публично, че зад това решениие стои желанието й да се посвети на семейството си. През лятото на 2016-та година Василева излезе в майчинство за раждането на второто си детенце. Тогава на нейно място Общинският съвет избра Женя Гандиева, която и в момента управлява Лозенец.