Пълчища от невиждани досега насекоми са покрили стволовете на дървета в ж.к. "Славейков", сигнализираха стреснати читатели. Те описват буболечките като нещо средно между малки бръмбари и лъскави мушици. Броят им е толкова голям, че на места не се вижда изобщо кората на дървото. На места тя липсва и вероятно е изгризана.
Какво е това? Има ли спасение? Молим да дойдат специалисти и да видят на место тази напаст. Страхуваме се, че дърветата ще изсъхнат и ще се лишим от малкото сянка, която ни остана.
В комплекса витаят различни версии какво е това. Едната е, че насекомите са пренесени от чужбина, чрез дървесината, която бургаски предприятия внасят за обработка. Други твърдят, че са мутантии от обикновени листни въшки, но в това няма логика, тъй като въшките се появяват в края на пролетта и началото на лятото.
БубоБуболечките са плъзнали и по земята и гризат стеблата на розите и другите растения.
Притесняваме се за парка, притесняваме се за цялата растителност наоколо, пишат стреснатите хора. Те настояват специалисти от "Растителна защита" да направят оглед и да разберат какви са тези насекоми и каква е опасността от тях.