Валентин, Емил, Калин и Давид са усмихнати и смели шестокласници от Поморие, почитатели на модерните спортове, игрите на открито и високия адреналин. Именно тази любов доведе четиримата в кабинета на кмета Иван Алексиев, за да споделят с него желанието си в града ни да има модерен скейт парк. Малките спортисти владеят скокове и разнообразни трикове с тротинетка, скейтборд, ролери и велосипед, но за да усъвършенстват уменията си, се нуждаят от специално място, където да ги практикуват.



Децата ентусиазирано показаха на кмета видеоклипове със своите постижения и му разкриха тайната на едни от най-ефектните скейт трикове. След като подробно разказаха за идеята, те подкрепиха предложението си с подписка, включваща десетки връстници и събрана отново по тяхна инициатива.



„Деца, идеята ви е много интересна и аз ви благодаря, че ми гостувахте, за да я споделите. Радвам се, че така решително и убедително следвате мечтите си. Няма да ви обещая, че утре ще имате скейт-парк, защото това е свързано не само с намирането на подходящ терен, а и с осигуряване на значителни средства. Но ви обещавам, че още днес ще възложа да бъдат проучени всички възможности за реализиране на вашето предложение”, каза кметът Алексиев.