Общинският съвет в Приморско заседава 45 минути, като единствената тема, по която опозицията, състояща се от четиримата съветници от групата на бившия кмет Димитър Димитров, продума, беше отдаването на къмпинг „Атлиман“ под наем. Преди дни „БургасИнфо“ съобщи, че се предвижда занемареният район да бъде даден на наемател за срок от 10 години срещу 18 хиляди лева. Целта е той да се превърне в привлекателен къмпинг, в който единственият бетон да бъде ниска постройка със санитарен възел. Златина Величкова от групата на Димитров заяви, че настоява проектът на договора за отдаването под наем да бъде гласуван предварително от местния парламент. „Тази точка беше разглеждана от комисиите към ОбС предварително, никой от тази група тогава нямаше подобно предложение, ако го бяха направили – администрацията щеше да го предложи за това заседание. Отлагането на решението само ще забави процедурата и още едно лято районът ще бъде потънал в бурени. Губим всички шансове още този сезон „Атлиман“ да се превърне в най-привлекателния къмпинг по Южното Черноморие“, казаха представители на мнозинството от ГЕРБ в местния парламент. Интерес към къмпинга вече е проявен от фирми, както от страната, така и от чужбина, заяви пред БургасИнфо кметът на Приморско Димитър Германов.

Предложението на Величкова изглеждаше толкова вяло направено, че дори един от нейните съмишленици се въздържа от гласуване. „Няма никакъв смисъл“, каза отчаяно един от най-ярките представители на групата Илия Петков.

Опозицията в управляваната от ГЕРБ община присъства абсолютно безмълвна, предложенията се приемат за минута, повечето от тях с пълно мнозинство. Те са гласувани по подобен начин и при разглеждането им в комисии предварително. Подобна атмосфера на пълно примирие цареше в Приморско и през първата година от предходния мандат на кмета Германов. И тогава Димитров и съратниците му идваха тихо на сесии и подкрепяха повечето от направените от ГЕРБ предложения, но дружеския тон се изпари в края на третата година и беше заместен от жестоки словесни престрелки.

Всички докладни записки се разискват предварително в комисии, материалите се оповестяват и в сайта на Общината, вземаме под внимание всички градивни предложения, казаха съветници от ГЕРБ.

Местният парламент реши още минималните тарифи на такситата да бъдат 0,80 лева дневна и 1,00 лев нощна, а максимални – 1,80 лева дневна и 2,20 нощна.

Кметът Димитър Германов и шефката на ОбС Златина Тюлиева нямат никаква опозиция в местния парламент, но колко дълго ще продължи кротката атмосфера в залата - не се знае