Не познавам Стефан Димитров. Не познавам Паскал. Не мисля, че някой напада Асен Василев. Свидетели сме на сравнително пошъл политически фарс, който цели да каже: „Всичките са маскари“. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев.

"Нямам страхове от тази комисия. Научих за този канал от разработката. Защо ДАНС в продължение на 2 години са оставили канал да работи, без да уведомят финансовия министър или премиера, е въпрос, който г-н Тончев (бел. ред. председателят на ДАНС) подмина", добави той.

Василев обясни защо е избрал Петя Банкова да застане начело на "Митници". "Петя Банкова беше заместник-директор на Агенция „Митници“. Тя работеше изключително добре с чуждите партньори. Беше отговорна за преговорите за това да има 100% скенери на „Капитан Андреево“, за преговорите за това да дойдат чужди митничари. Вече има чужди митничари от САЩ. Очаква се този месец да дойдат от Англия. Имаме разговори на ниво премиер с Макрон след края на Олимпиадата във Франция да дойдат и френски митничари. Водят се разговори и с Австрия. Тя водеше чужди митничари и беше основна връзка с чуждите митнически служби като шеф на „Митническо разузнаване“. Беше логично тя да бъде назначена за шеф на „Митниците“, след като тръгна сливането и Павел Тонев дойде като съветник при мен".







"С вътрешния министър съм провел един разговор за Недан Хаджиев в контекста на това, че когато той беше шеф на МВР-Хасково беше най-ниското ниво на купен вот. Разговорът беше проведен преди местните избори, за да се намали купеният вот в Хасково в контекста на това, че той тогава смени 20 шефа на ОДМВР в страната", коментира още той.

По въпроса с рокадите в служебния кабинет, Василев каза: "Това за мен е безпрецедентно. Трябва да питате премиера и президента, който би следвало да издаде тези укази, какво налага смените. Смяната да се случва, след като някой политически лидер я е поискал, също не изглежда много регламентирано".