Според финансовия министър в оставка Асен Василев борбата на Агенция "Митници" с контрабандата дава много добри резултати, като отбелязва рекордно количество заловени наркотици. По думите му обвиненията срещу ръководителя на агенцията Петя Банкова трябва да бъдат доказани в съда. Toва заяви самият той, цитиран от БНТ.

Дни след арестите в Агенция "Митници" финансовият министър в оставка отчете:

"Агенция "Митници" постигна много добри резултати в борбата с контрабандата, рекордно количество заловени наркотици. Знаете, че госпожа Банкова по външен сигнал уволни 20 служители. Това, което имаме като обратна връзка е, че всъщност последните две седмици нямаме сигнали от шофьори да са им искани подкупи на митницата", посочи Василев.





По отношение на обвиненията на Банкова Василев разбрал от медиите. Запитан дали е разчистване на сметки финансовият министър в оставка каза следното:

"Всякакви слухове се носят. Видяхме една много подобна акция 2020 година, когато влязоха в президентството, двама президентски съветници бяха отведени и обвинени. Три години по-късно нито един от тях не е осъден".

Асен Василев смята, че информацията, която главният секретар на МВР изнесе - че е бил заплашван, за да се откаже от поста си - е абсолютно недопустимо в нормална европейска държава.