Полицията задържа 27-годишния Иван Аладжов от Братово за серия кражби от автомобили. Според полицаите той е направил самопризнания и е върнал част от отмъкнатите вещи. Иван действал предимно в бургаския к-с „Меден рудник”.

Ето и част от автомобилите, които е обрал. На 27-ми юли чрез взломяване дръжката на предната дясна врата и изкривяване на горната греда е проникнал в лек автомобил „Пежо 307 SW”, с бургаска регистрация, паркиран на ул. „Одрин” № 17, собственост на 36-годишен бургазлия, според когото му е откраднат задграничния паспорт. На 10-ти срещу 11-ти август, чрез взломяване на предната лява врата е проникнато в л.а. „Дачия Логан”, с бургаска регистрация, паркиран в бл. 97 в к-с „Меден Рудник”, собственост на 68-годишен бургазлия, откъдето са отнети: фенерче, няколко автомобилни крушки, отвертки и други инструменти. На 11-ти срещу 12-ти август от отключеното купе на л.а. „Рено Клио”, с бургаска регистрация, паркиран в района на бл. 430 в к-с „Меден рудник”, собственост на 35-годишна бургазлийка, е извършена кражба на CD Player, спортна раница и чифт маратонки. На 11-ти срещу 12-ти август, чрез взломяване на предната лява врата е проникнато в л.а. „Дачия Докер”, със софийска регистрация, паркиран пред бл. 513 в к-с „Меден Рудник”, собственост на частна фирма, но не е извършена кражба на вещи и части. В същия период, чрез взломяване на предната дясна врата е проникнато в л.а. „Дачия Логан”, с пловдивска регистрация, паркиран пред бл. 52 в к-с „Меден рудник”, собственост на частна пловдивска фирма, но не е извършена кражба на вещи и части. На 12-ти август за времето от 04.45 ч. до 10.30 ч., чрез взломяване на предната лява врата е проникнато в л.а. „Дачия Логан”, с бургаска регистрация, паркиран до бл. 430 в к-с „Меден рудник”, собственост на частна таксиметрова фирма, откъдето е извършената кражба на мъжка чантичка с лични документи и мъжки часовник.

Иван А. направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава