Новата книга на Наталия Недялкова – „Стихоанализа“ – ще бъде представена в Дома на писателя в Бургас в рамките на Есенните литературни празници. Премиерата ще се състои на 9 октомври, от 18.30 часа. Стихосбирката ще бъде представена от поетесата Роза Боянова, която е и неин редактор. Тя е издадена от „Либра скорп“, с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Книгата е своеобразно продължение на стихосбирките на авторката „В театъра на сенките“ - 2014, „Перила към небето“ - 2017 и „Онзи зад вратата“ - 2019 г. И ако в предишните книги се третират основно темите за Пътя и Твореца, в новата акцентът е поставен върху поетичното слово, с помощта на което оживялата творба може да редактира и пренапише своя автор. А той да намери отговори на основните философски въпроси – кой е, защо е тук и къде отива. И как точно ще извърви своя Път – в тежките обуща на житейските премеждия, или ще прекосява битието си със стихотворни стъпки.

Какво ще избереш да оставиш след себе си – въглероден отпечатък, светла диря, трайна следа или стихотворна стъпка? Как да намериш рима на себе си? Кой ще опази златната ябълка, ако митичната ламя отлети надалеч, и коя е вярната посока на кръстопът без знаци и стрелки? Поетични отговори на тези и други въпроси читателят ще може да открие на страниците на книгата. И може би да анализира себе си – било то чрез класически, или пък бял стих.

Книгата е илюстрирана от талантливи художници и творци. Автор на корицата на „Стихоанализа“ е Мариян Дзин. В книгата са включени фотоси на Вили Колева и илюстрация на Алекс Пенев. Графичен дизайнер на стихосбирката е Петра Лимоза (Петя Станева).