Двата гранда на българския футбол ЦСКА и Левски не се победиха в 161-ото Вечно дерби помежду си, завършвайки 1:1. Армейците оказаха натиск в началото, след като Майкъл Естрада се опита да организира атака още в първите 2 минути на двубоя, но Цунами изби топката, връщайки я към стража на "сините" Пламен Андреев, а Хайнц, Естрада и Линдсет отново не успяха да затруднят Андреев по време на атака в първите 10 минути на срещата.
В 15-ата минута "армейците" имаха претенции за дузпа, след като поврътливият Майкъл Естрада беше бутнат от Хосе Кордоба в гръб, но дебютантът във Вечното дерби Радослав Гидженов не реагира. В 18-ата минута ЦСКА поведе първи в резултата с гол на Хайнц, който обаче бе отменен заради засада. В 33-ата минута Асен Митков центрира, Кристиан Димитров свали топката с глава към Андриан Краев, той би в посока на вратата на ЦСКА, но Бусато спаси. При положението се наложи стражът да получи медицинска помощ.
В 36-ата минута ЦСКА отново имаше претенции за дузпа след удар на Дюкенс Назон, блокиран от Цунами. При продължението се видя, че игра с ръка на защитника на Левски не може да бъде отсъдена, тъй като той бе прибрал и двете си ръце зад гърба и не игра с тях умишлено, вече паднал на терена. След това дойде и мигът на Роналдо, който с глава, оставен непокрит от "червената" защита, откри резултата в 43-ата минута в полза на "Левски".

На полувремето дикторът на стадиона обяви, че дербито може да бъде прекратено заради безредици по трибуните, след като ултраси в сектор "Б" изстреляха ракети към сектор "А", а фенове на ЦСКА вероятно са пострадали при този хулигански акт.

Само 3 минути след подновяването на играта ЦСКА изравни с попадение на Джонатан Линдсет. Aмос Юга центрира от полето на "армейците" dълбоко в "синята" половина", а Димитров, Кордоба и Пламен Андреев бяха излъгани от Линдсет, който стреля, а топката премина покрай тримата като покрай конуси и влезе във вратата на Андреев. В 53-ата минута Уелтън навърза защитниците на ЦСКА и приnуди Амос Юга да го изблъска и да го бутне при атака, а "сините" имаха претенции за дузпа, но те не бяха удовлетворени от рефера.
В 56-ата минута играта бе спряна заради димната завеса над терена от бомбичките в "червения" лагер. 10 минути по-късно Андриан Краев можеше да поведе отново Левски напред в резултата, но изстрелът му мина покрай дясната греда на "армейците". В следващата атака възпитаниците на Нестор Ел Маестро имаха отново претенции за дузпа за игра с ръка на Краев, но и те бяха неудовлетворени от рефера. Назон и Уелтън си размениха по един опасен удар към всяка врата, но и двамата стреляха неуспешно. А в 74-ата минута Анес Махмутович изчисти топката пред голлинията след удар на Цунами. В 74-ата минута играчите се скараха след сблъсък между Шакич и Рикардиньо, а жълти картони получиха и двамата участници в спречкването, Кристиан Димитров и Амос Юга. В 6-минутното продължение нито един от двата тима не успя да вкара победен гол и така грандовете си поделиха по една точка.

След равенството ЦСКА е трети в класирането с 25 точки, а "Левски" - веднага след това с 23.