бившият секретар на МВР Живко Коцев е привлечен като обвиняем за участие в ОПГ. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.
По-рано днес той се измъкна от сградата на Антикорупционната комисия.

С трудност той си преправи път измежду микрофоните и камерите и успя да си тръгне без да направи коментар за ситуацията.

След него излязоха и защитниците му.

Какво се е случило, какви са действията и т.н., могат да ви кажат единствено и само колегите от прокуратурата. Няма смисъл да ме питате едно и също и да се правите, че не чувате какво отговарям. Това заяви единият от адвокатите на Живко Коцев Илиян Василев на излизане от разпита.

Това, което искам да ви кажа е, че заедно с адв. Доковска нямаме никакви съмнения, че г-н Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление. Ако сте коректни журналисти, когато дойде време да се прекратяват обвиненията и да бъде оправдан, със същия ентусиазъм да присъствате и да задавате въпроси.

Може би не на нас, а на други колеги. Не е етично да искате информация, която може да ви даде само прокуратурата. Не съм коментатор, аз съм защитник и казвам това, което намирам за необходимо да кажа в защита на неговите интереси. Не се чувствам задължен да обслужвам вашия интерес", каза той.