Ако поне веднъж в живота си сте се разхождали по тесните улички на някой италиански град, то със сигурност сте забелязали безупречния стил и вкус към модата на италианците. Елегантност, качество и традиции – това са символите на етикета „Made in Italy“ ( в превод „Произведено в Италия“), когато говорим за италианска мода. Новаторски дизайн, радикален шик и изтънчен блясък обединяват италианския стил. Ако искате това да са думите, с които описват и Вашия стил, то тогава направете място в гардероба си за премиум италиански марки като Liu Jo! В следващите редове Ви запознаваме със световно известния лейбъл Liu Jo, който ще обогати гардероба Ви с типично италиански подпис и ще издигне стила Ви на друго ниво.

Liu Jo – Италианска традиция в тенденцията на времето

За италианците модата не е просто начин на обличане. Това е културна ценност, форма на изразяване на характера и отношение към живота. Независимо дали прекосяват улицата да отидат до магазина, или посещават елитен ресторант, италианците винаги изглеждат стилно. Модата в Италия не е предназначена основно да бъде практична, а по-скоро елегантна и ексцентрична.

Liu Jo притежава типичната италианска елегантност и в същото време впечатлява с разнообразие от различни стилове. Ето защо, още от създаването си през 1995 г. в Капри се превръща в любима марка не само на италианци, но и на целия свят.

Етимологията на името е доста интересна и е свързана със създателите – двамата братя Марко и Ванис Марчи. Луи е галеното име на тогавашната приятелка на Марко, а самият той е наричан от нея Джо.

Марката стартира с колекция от трикотаж, с който е известен районът на Капри, където модната компания все още има седалище днес. Оттам марката се разраства отвъд границите на Италия и се превръща в международно призната марка в премиум сегмента. Марката е оценена в модната индустрия не само, заради своите италиански корени, но и заради комбинацията от италианската традиция с днешните тенденции. Днес Liu Jo идва от Италия директно във Вашия гардероб, като предлага широка гама от облекла за жени и мъже, обувки, аксесоари и бижута.

Кои култови модели да изберем от колекциите на Liu Jo?

Модата на Liu Jo се характеризира с необичайни кройки и живи цветове. Независимо дали става въпрос за бизнес среща или разходка в неделен ден - Луи Джо предлага перфектно съчетана и елегантна мода за всички поводи.

Искате ли да сте стилни като италианците? Тогава определено трябва да добавите аксесоар от Liu Jo към гардероба си. Освен облекла за мъже и жени, марката е известна и със своите култови обувки, чанти и аксесоари. Целенасоченото използване на щампи на диви животни, ярки модерни цветове и дантелени детайли придава на дизайна екстравагантна нотка, която отличава италианската мода.

Въпреки че марката дебютира на модната сцена с дънки, маратонките на Liu Jo напоследък станаха много популярни. Удобните спортни обувки с платформа, декорирана с блестящи елементи са перфектният модел за почитателите на бляскавия стил за ежедневието. Благодарение на модерните десени и оригиналните цветови комбинации, маратонките Liu Jo придават стилна нотка дори на най-семплото облекло.

Елегантните якета от Liu Jo са идеални за по-студените сезони. От бизнес блейзъри до зимни палта – разнообразните модели можете да носите във всеки стил и да комбинирате както с боти, така и с готини кецове на марката.

Завършекът на тоалетите на Liu Jo са култовите чанти на марката. Предлагат се в почти всеки размер и дизайн – от пазарски чанти до мини чанти. Емблематичните чанти за рамо с лого и елегантни украшения и принтове се появяват в колекциите на марката всеки сезон и се предлагат в различни цветове, така че всяка жена да намери нещо по свой вкус.