Поморийското село Горица пропищя от Богдан – собственик на двете кучета, които в началото на тази седмица бяха открити мъртви в края на населеното място. „Проблемът не е дали животните са убити, а в това, че трябва да се намери кой да укроти собственика им. Той никога не се е грижил за тях, може и самият той да ги умъртвил или на някого да му е дошло до гуша от набезите, както на животните, така и от самия него. Пускаше ги да ходят свободно по улиците, плашеха хората, изобщо не се е грижел за тях никога. Ние търсим помощ срещу самия Богдан“, казаха жители на Горица пред БургасИНФО.

В кметстовото на селото всеки ден има жалби срещу Богдан, който постоянно пуска животните си в чужди дворове, използва че собствениците на част от къщите са напуснали населеното място и директно се самонастанява. „Той влуди всички“, коментираха хората.

Припомняме, че 50-годишният мъж съобщи в полицията, че на 29-ти ноември в северния край на селото открил убити двете си непородисти кучета. „Идва полиция да ни разпитва, а ние искаме някой да се намеси, за да спрат белите на Богдан“, казаха жителите на Горица.