Победителката от Masterchef - бургазлийката Севда Димитрова, заедно Елизабет Николова, която също е звезда от популярния тв формат, са във вихъра си на площад „Св. св. Кирил и Методий“, където пред бургазлии показват своето майстроство при приготвянето на рибни деликатеси. В центъра на града кипи подготовката на ястията, а настроението на площада е приподвигнато в слънчевия неделен предиобед, два дни преди празника на морския град Никулден.

„Ще приготвим рибен бульон, ще пушираме паламуда от него, който ще бъде направен на пастет. Бульонът ще бъде прецеден и ще направим вкусно ризото с морски дарове, ще има рибен пай, цяла сьомга, която ще бъде печена на ниска температура в хартия, ще има сос с тахан. Ще приготвим и сьомга на скара с интересни пюрета“, каза Севда Димитрова. Тя е особено щастлива, че тази година ще празнува тук Никулден, тъй като дълги години й се е налагало да посреща празника извън граница, в страни, където обичаите за този ден са непознати. Севда препоръча на бургазлии на празничната трапеза да заложат на традиционната рецепта за приготвяне на шаран – пълен с ориз, стафиди и орехи..

Известните шеф готвачи творят кулинарни шедьоври в специално пригодена шатра, оборудвана с професионална мобилна кухня. Те ще бъдат на площада до 15:00 часа.

Всички присъстващи ще имат възможността да се запознаят с интересни и полезни рецепти, да получат професионални съвети от доказани професионалисти и възможност да опитат от приготвените пред очите им вкусотии. Събитието е част от "Седмица на рибата", която Община Бургас организира по идея и предложение на общински съветници от комисията по туризъм в местния парламент.