Момиче на 23 години съм и бих искала да споделя своята история с вас, надявам се да ми дадете някакви съвети относно това какво да правя.

Влюбена съм в едно много добро момче с искрена и чиста душа, но проблема е, че няма пари и не разполага със значителни финансови средства за да ни осигури добър живот ако един ден решим да създадем семейство.

Знам, че парите не са всичко и че любовта е важна, но все пак това някак си ми тежи. Той не е мързелив и работи усърдно, но просто парите не му достигат, а виждам, че се старае да ми угоди по всякакъв начин на капризите.

Затова дайте ми съвет как да постъпя?

Аз в момента уча и нямам постоянна работа. Дали да се оставя на течението и да продължа да се виждам с него знаейки, че ме очаква труден живот или да го зарежа и да му разбия сърцето като му кажа, че е беден и не можем да бъдем заедно?
Тази изповед е публикувана в интернет, а съветите варират от едната в другат крайност.
Крайните романтици критикуват момичето и го наричат материалистка. Крайните ценици съветват - за какво ти е този мухльо, след време или ще се карате за пари, или ще го храниш, или ще се разведете.
Наивниците питат, а не може ли хем красив, хем богат?
А реалистите отчитат, че това е реалността в България. Принуден си да избираш или охолен празен живот, или пълен с емоции.
Пък къде остава любовта и семейното щастие, никой не знае.
Може би затова сме на челно място и по разводи. Докато гледаме порфейла, а не човека до себе си.