Бургаски пожарникари спасиха коте, качило се на третия етаж на необитаема къща на ул. „Иларион Макариополски“ в центъра на морския град, съобщи Радио Бургас. Животинчето от три дни мяучело на тересата на порутена сграда, без да може да слезе от там. За това ни информираха живеещи в квартала, които ни потърсиха за съдействие. В бургаския офис на БНР е пристигнала жена, живееща в близост до Търговската гимназия, за да съобщи за проблема, а 72 – годишният златар Михаил, чийто ателие се намира точно срещу сградата беше първият, който позвънил с молба за помощ. Така за съдействие е била потърсена Пожарната.

„От няколко дни животното е в сградата, навярно се е качило през „английския“ двор, но къщата е необитаема, заключена няма как да влезем отвътре. Терасата е порутена няма перила, нямаме такава дълга стълба, за да стигнем до нея. Благодаря на момчетата, че дойдоха! Качиха се и свалиха котето! Трогнат съм и им благодаря от името на целия квартал! Това се казва професионализъм“, коментира Михаил.

Котето е спасено от двама пожарникари, които с помощта на дълга стълба са стигнали до третия етаж. То е прибрано от жената, която дойде до радио Бургас, за да търси съдействие, за разрешаването на случая. Тя е обещала, че ще се грижи за животинчето.