Кубрат Пулев триумфира след мача с нигериеца Самюел Питър, който Кобрата спечели с технически нокаут. Българинът е новият носител на интерконтиненталната титла във версия WBA,

Излизането на ринга на Кобрата беше запаметяващо, то беше съпроводено от звука на гайди, а той самият беше облечен с ямурлук. В зала „Арена Армеец“ той беше аплодиран от многохилядната публика. Сред почитателите беше и неговата половинка - фолк певицата Андреа, която рядко гледа неговите мачове, понеже не издържа емоционално на ударите, които си нанасят боксьорите.

„Противникът беше опасен, но не веднъж казах, че не е на моето ниво. Ударите бяха тежки, но аз съм по-голяма класа от него. Най-важното за мен е публиката и хората тук. Българите сме велик народ с голяма история. Всеки един от нас трябва за повярва в България“, каза Кубрат Пулев веднага след мача. Според него противникът му не е издържал на ударите и затова е спрял мача.

Кобрата за първи път от своята професионална кариера се боксира на родна земя. Този двубой беше от ключово значение за неговата 7-годишна професионална кариера. Съперникът му Самюел Питър е популярен като Нигерийския кошмар.

Победителят от битката в „Арена Армеец“ ще си тръгне с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, но и с възможността да бъде официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация.