Бившият министър на вътреншите работи и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков напусна заседанието на временната комисия "Митниците". Това бе повод за коментар от страна на председателя на комисията Тошко Йорданов, че Рашков е избягал.

Напрежението между Рашков и ДПС започна с въпрос на бившия министър дали коментирането на специални разузнавателни средства публично е законосъобразно. "Изобщо няма да мълча, когато се случват закононарушения в Народното събрание", каза Рашков. Той призова да не иска да го поучават, защото е хабилитиран в тази област.

Междувременно Йордан Цонев призова "хабилитираното лице" да се държи прилично. "Снимки и всичко, което видяхме, няма нужда от обяснение. Да се държи прилично и да не ни учи. Не знам на какво, обаче това, което знае, не искам да ни учи на него", каза му Цонев.





"На нетърговия с гласове по време на изборите. На това ще ви уча - да не купувате гласове по време на изборите. Вие сте в основата", отвърна му Рашков.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид се възмути, че Рашков е на "снимките с бандитите" и смее да говори.

"Да, купуват се гласове, включително от ПП-ДБ", обобщи Тошко Йорданов.

Рашков коментира и посещенията на баща и син Димитрови в МВР. По думите му работата по сигнала на Марин Димитров не е приключила, когато е бил подаден:

"Тези лица бяха изключително подробно запознати с обстановката около изборите в Хасково", добави още Рашков. По думите му тези лица са го посещавали често, защото са му носили информация за купувачите на гласове.





"Да правите тук парламентарен проблем, че имам рожден ден", възмути се Рашков, споделяйки, че на празника му в МВР са дошли стотина човека.

"Комисията не може да изпълни задачата, за която е съставена. В петък един от членовете на комисията излезе от трибуната и направи изводи, както преди малко Хамид Хамид също направи изводи, с което слага кръст на дейноста на комисията, т.е. че някой контактува с бандити. Първо не знаете що е бандит, второ нямате понятие от право", кометира Рашков.

Припомняме, че Рашков бе поканен в комисията, за да бъде изслушан по повод твърденията на МВР за посещения на обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови в МВР по времето, докато той е бил министър, както и появилите се в публичното пространство снимки на Рашков с въпросните лица.