Болките в краката започват да измъчват все повече хора, защото стресът, напрежението и преумората са ежедневие за всички нас. Тези мъчителни болки могат да са следствие от заболяване, така че не не забравяйте, че здравето е на първо място, грижете се за него. Лекът, който ще ви предложим, е много подходящ при пренатоварване на долните крайници след преумора. Препоръчваме го и на по-възрастните, които страдат от атеросклероза.

Подходящ е и при възпаление на мускулите. Важно е да споменем, че илачът ще спре болките, но ако те са предизвикани от болест, това само ще премахне временно неблагоприятния симптом, но няма да ви излекува.

Дафинов лист

Това е подправката, която всеки познава и повечето хора я имат в дома си непрекъснато. Дафиновият лист придава на ястията, които приготвяте, уникален аромат и вкус. В нейния химичен състав има много полезни за организма вещества. Те се грижат за здравето, така че консумацията му се препоръчва. За да се спрат мъчителните болки в краката, ще помогне много противовъзпалителното и болкоуспокояващото действие на подправката. И ако все пак нямате дафинов лист у дома в този момент, можете да си го закупите в сушен вид от всеки един хранителен магазин. Процедурата е лесна и кратка, опитайте, няма да загубите нищо освен болката.

Ето и как се приготвя рецептата с дафинов лист срещу болки в краката

Купете си 3 пакетчета сушен дафинов лист от магазина, точно толкова ще са ви нужни за цялата процедура, която ще ви препоръчаме да направите.

1. Първи ден - съдържанието на пакетче сушен дафинов лист е 5 грама. Сипете го в по-голяма тенджера и загрейте на котлона (изчакайте само да заври и веднага свалете). Водата, която добавяте, е колкото да можете да потопите глезените, като за баня на крака. Сипете в леген и когато температурата на илача стане търпима за вас, потопете краката вътре. Дръжте ги приблизително 20 минути. За толкова време илачът ще поизстине. Когато извадите краката си, не ги мийте. Просто ги забършете добре с кърпа. После обуйте чорапи (най-добре вълнени). Спете така, събуйте ги чак на сутринта. Не изхвърляйте легена с илача от дафинов лист. Просто го приберете, защото на следващия ден ще го ползвате пак.

2. Втори ден - нещата се повтарят, но разликата тук е, че преди да сложите на котлона илача от предната вечер да се загрее, сипвате и второто пакетче сушен дафинов лист. Загрявате до завиране, сваляте от котлона, чакате температурата да стане поносима за вас и потапяте краката. Държите ги пак 20 минути, изваждате, подсушавате и обувате вълнените чорапи. Не хвърляте илача.

3. Трети ден - повтаряте всичко, като изсипвате и последното пакетче сушен дафинов лист.

За тези 3 дена мъчителните болки в краката ще са отшумели. Можете да използвате илача и като превенция на всеки 6 месеца.