7-месечно бебе е откарано по спешност в болница, след като влак е блъснал автомобил на неохраняем прелез край пловдивското село Песнопой. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Пловдив.Според първоначалната информация, инцидентът е станал в 16:06 часа. Влак е блъснал на неохраняем прелез край пловдивското село лек автомобил „Рено“, управляван от 23-годишен мъж. В колата са пътували 24-годишна жена и 7-месечно бебе.

Детето е откарано по спешност в болница.

От Центъра за Спешна медицинска помощ в Пловдив излязоха с ужасяващи подробности за катастрофата. Първоначално не се съобщаваше за жертви, но сега стана ясно, че е починала 24-годишна жена. И в момента лекари се борят за живота на бебето й.

Майката е пътувала в автомобила и е издъхнала на място, след сблъсъка на превозното средство с влаковата композиция. 7-месечното бебе, което също е пътувало в автомобила, е настанено по спешност в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив с черепно-мозъчна травма. Семейството е от ромски произход и е от Казанлък, уточниха от Центъра за спешна медицинска помощ.