4-годишната Ани Борисова е била рязана, докато е била жива, в квартирата на баща й в Атина. Тази шокираща версия разви съдебният лекар Николас Каракузи, който даде показания по време на делото за убийството на момиченцето в южната ни съседка, пише в. "България днес".Подсъдими за убийството са бащата на Ани Станислав Бакърджиев и приятелят му Назиф Мехмедов-Ники. Чудовищното престъпление бе извършено през април 2015 г. в Атина. Според разследващите 4-годишното българско дете е убито, разфасовано и сготвено от собствения си баща - Станислав Бакърджиев.

Той твърди, че не е убивал дъщеря си, а я е открил мъртва и после я е нарязал на парчета и ги изхвърлил в кофите за смет. Трупът на момиченцето все още не е открит.

По време на процеса показания дават много свидетели, сред които е и съдебният лекар Николас Каракузи. Неговите обяснения шокират присъстващите в залата, пишат гръцки медии.

Пред магистратите патоанатомът подчерта, че според медицинските доказателства детето е било разфасовано докато е още живо. Съдебният лекар признава, че за своята 26-годишна практика никога преди не е виждал и чувал подобно нещо - сваряване на труп след разфасоване.

"Когато има разпръснати петна кръв около трупа, това означава, че човекът е бил жив", заяви патоанатомът. Според него кръвта се изхвърля под налягане, а когато са разпръснати капките кръв и се виждат петна, това означава, че човекът е бил жив.

"Кръвта на мъртвите не може да се разпръсне вследствие на налягането, защото няма такова. Освен това при липса на налягане, петната кръв щяха да са открити на пода, не по стената. Когато човек е мъртъв и няма налягане, кръвта не може да се изхвърля от тялото по този начин", поясни съдебният лекар пред съда.

Той посочи, че вероятността Ани да е рязана жива е над 95 на 100. Разпитаният съдебен лекар заявява, че има начин медицински да се определи дали жертвата е била още жива при разфасоването. На въпрос, зададен в съда: "Какво заключение ще направите?", съдебният лекар заявява: "Рязането се е случило, докато жертвата е била жива".

Медикът обяснява още, че ако разфасоването се случва минути след смъртта на детето, тогава е невъзможно разпръскването на кръвта по този начин - следователно нямаше да има петна там, където са открити пръските на местопрестъплението.

Още редица жестоки въпроси бяха поставени от прокурор и адвокати в съда пред свидетеля, като този - колко време реално би отнело нарязването на човешко тяло?

Съдебният лекар разяснява: "Нарязването е по-лесно, отколкото изглежда. Когато става дума за малко дете, е още по-лесно, отколкото при възрастен човек. Ако е дете, ще отнеме може би около час". И завършва: "За 26 години опит аз никога не съм срещнал такова нещо - случай на сваряване след разфасоване... никога".

Неговите обяснения са оспорвани от адвокатите на обвинения баща Станислав и съучастника му Назиф. По делото за убийството на малката Ани настъпи неочакван обрат, след като свидетелката изпадна в противоречия и прокурорът разпореди да бъде арестувана за лъжесвидетелстване.

Българката Стоянка Мичева твърди, че е подслонила обвиняемия Низиф в дните след зверското престъпление. Първоначално тя е заявила, че е подслонила Ники от 9 до 13 април. По-късно казала, че на 11 и 12 е била в град Лутраки, а когато се върнала, на 13 април, той бил напуснал жилището.

Дядото на убитата Ани е завел паралелно гражданско дело срещу обвинените за убийството на малкото момиченце. По този начин той ще може да претендира за кръвнина заради смъртта на внучката си, поясняват юристи. Пред магистратите възрастният мъж обясни, че дъщеря му Димитрина е работила като проститутка в Германия, за да издържа обвинения в жестокото престъпление.

Димитрина също е арестувана. Тя е обвинена за липса на родителски грижи, тъй като е оставила малката си дъщеря на грижите на баща й, въпреки че не е знаела за неговата наркозависимост.